Repotpisani,korica

Priređivači

 

Aleksandar Pavlić (Pančevo, 1974) prvi profesionalni angažman u medijima imao je 1997. na Radio Pančevu kao koautor muzičko-filmskog kviza. Od 2005. piše muzičke kritike za veb-magazin Popboks, gde naredne godine, kao stalni član redakcije, radi kao zamenik glavnog urednika i urednik rubrike Scena, u kojoj su promovisani neafirmisani bendovi i autori. U Popboksu, gde ostaje sve do prestanka njegovog rada 2013. (poslednje dve godine na mestu glavnog urednika), bavi se organizacijom koncerata, marketingom i promocijom. Od 2011. do 2018. profesionalno radi u odnosima sa javnošću u kulturi kao vlasnik agencije Digimedia PR, koja je realizovala na desetine kampanja za muzičke, filmske, pozorišne festivale i pojedinačne projekte. Kao producent kuće Starhill učestvovao je u snimanju filma Nebeska tema o Vladi Divljanu. Po vokaciji je inženjer vazdušnog transporta.

Ivan Ristić (Beograd, 1983), u narodu poznat kao Rista My People. U novinarstvo ulazi 2004. kada na BU radiju pokreće emisiju My People. Nakon toga, pisao je za Huper, Time Out, Student, Trablmejker, B92... da bi 2008. pokrenuo onlajn magazin My People, danas portal. Autor i voditelj emisije My People Show na Radio Aparatu, pokrenuo Hip Hop Bioskop, koji se održavao u SKC-u, organizovao i vodio brojne tribine, učestvovao na raznim projektima u cilju promocije domaće i regionalne hip hop kulture. Takođe je autor nekoliko emisija koje su emitovane u okviru My People YouTube kanala. Autor je nekoliko stotina intervjua sa domaćim, regionalnim i inostranim izvođačima. Poslednjih godina aktivno se bavi afirmisanjem mladih i neafirmisanih autora.

Nebojša Marić (Beograd, 1978) u muzičko novinarstvo ulazi maltene slučajno, najpre kao potrčko iza bine na koncertima u Domu omladine, a potom i kao asistent programskog urednika te ustanove (2003–2006). Profesionalno iskustvo stekao je radeći u veb-magazinu za pop kulturu Popboks, gde je objavio nekoliko stotina tekstova, a od 2010. do 2011. bio i glavni urednik. Pisao je i povremeno piše o muzici za Reporter, Vreme, Danas, Novi Magazin... Na Radio Aparatu uređuje emisiju o džezu i improvizovanoj muzici U orbiti. U paralelnom životu je prevodilac sa engleskog, specijalizovan za teoriju književnosti (sarađuje sa Trećim programom Radio Beograda i časopisom Polja). Svoje slobodno vreme posvećuje ćerki Hani i gitari Sheraton II.

Društvo ljubitelja popularne kulture

Društvo ljubitelja popularne kulture
Južni bulevar 10, Beograd
+381 65 213 32 32, +381 62 616 695
drustvo.ljubitelja.pop.kulture@gmail.com